DIRECTADMIN SUNUCUDA YEDEKLERİ YÜKLEME İŞLEMLERİ
Bunu yapabilmek için aşağıdaki talimatları yerine getirmeniz lazım ; DirectAdmin sunucusunda yönetici seviyesinde oturum açalım. Admin olarak açıyoruz oturumumuzu.
spdnet 4 sene önce 0 HOSTİNG“Admin Backup/Transfer” bölümüne giriş yapalım.
Restore Backup sekmesine giriş yapıyoruz.
Kurulum yedeğinin konumu burada- From where alanını cpanel den convert ettiğimiz yedeklerimizi gösterebilecek şekilde;
“/home/admin/cpanel_backups” bu şekil düzenliyoruz.
Genellikle IP olarak, dönüştürülen sunucunun birincil IP adresini temel olarak kullanırız. Ancak yedeği kuracağımız sunucunun IP adresi farklı olduğu için buraya manuel olarak müdahale etmeliyiz.
IP seçme kısmında – Select IP kısmında “Use the IP from the list” Sunucuya ait herhangi bir IP’yi seçmek için bu seçeneği kullanmalısınız. (Tercihen sunucunun ana IP adresi)
Bu işlem sırasında, yedeklemedeki tüm siteleri seçtiğiniz IP ile oluşturduğunuzdan emin olun. Son olarak “Dosya Seç” ( Select Files ) bölümünden yüklenecek siteyi seçiyoruz.
Yedeklemeniz;
user.admin.KULLANICI_ADI.tar.gz Uzantılı dosyalar burada yer alacaktır.
Not: Yedeği göremiyorsanız – From Where alanında cpanel_backups klasörünü gösteriyoruz ondan sonra Güncelleme butonunu Kullanırken gözlemleyebilmelisiniz. (Update Files)
Yüklemek istediğiniz yedeği seçin ve işlemi “Gönder” (sumbit) düğmesiyle başlatın
Bu bir işlemdir, böylece cPanel sunucusundan bir yedek alabilir ve DirectAdmin’in kurulu olduğu sunucuya aktarabilir ve ardından yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Not: Komut dosyasının tüm WordPress sitelerinde veritabanı adını değiştirmesi gerekiyorsa, yeni bir wp-config.php dosyası oluşturmak ve oluşturduğu yeni adı girmek için düzenlenmiştir. Ancak, veritabanı çoğu zaman kullanıcı adını düzenleyemez. Bu durumda manuel kontrol sağlamanız gerekir. Tüm WordPress sitelerinin veritabanında sunucuya özgü bir veri yolu olduğundan, veritabanını optimize etmek gerekebilir.
Benzer şekilde, bazı siteler sunucuya özgü kodlamaları barındırabilir. Bu sitelerdeki belirli kodlar komut dosyaları ile düzenlenemez, ancak siz veya geliştiricileriniz tarafından manuel olarak düzenlenmelidir.
NOT: Yeterli disk alanınız varsa /home/yedekler Klasörü birkaç hafta sunucuda tutmanızı öneririm. DirectAdmin sunucusunda ihtiyaç duyulabilecek eksik dosyalar tespit edilirse, buradan kolayca alabilirsiniz.
Peki ya işlemi tamamladıysak, ancak cPanel sunucusunda tüm siteleri bir kerede yedeklemek için disk alanı yoksa?
Bu durumda, doğal olarak, yukarıda işlenen bilgilerin hiçbiri size yardımcı olamaz. Ancak elbette bu sağlıklı ulaşımın önünde bir engel değil.
Bu durumda, aşağıdaki talimatları uygulamanız yeterlidir!
DirectAdmin Hosting satın almak için tıklayabilirsiniz.
DirectAdmin Reseller Hosting satın almak için tıklayabilirsiniz.
Similar articles
Hakkımızda
SPDNET olarak 2014 yılında kurulduk. Kurulduğumuz günden bu yana hosting sektörünün her alanında faaliyet gösterdik. Her ölçekten kullanıcılarımızdan edindiğimiz tecrübe ve bilgi birikimini sunmuş olduğumuz ürün ve hizmetlere en iyi biçimde yansıtmayı temel ilke edindik.
Copyright © 2014 - 2022 SPDNet Tüm Hakları Saklıdır.