Plesk Panel Nedir?

Plesk Panel Nedir? Sorusunun cevabını bu makalemizde açıkladık. Bunun yanı sıra basit bir kaç konuyu daha ele alıp resimli bir şekilde gösterdik.

Bir alan adı için hosting olmazsa olmaz. Alan Adı sitemize insanların ulaşılabilirliğini arttırır. Hosting ise sitemizdeki tüm verilerin saklandığı ve kayıt edildiği sanal bir barındırmadır. Plesk Panel Nedir? Sorusunun cevabı ise Windows ve Linux kullanıcıları için tasarlanmış ve geliştirilmiş hosting yönetim panelidir.

Plesk Panel Nedir? Sorusuna ek olarak Plesk Panel ile neler yapabiliriz sorusunu da yöneltebiliriz. Plesk Panel kullanarak:

Alan adı silebilir veya ekleyebilirsiniz.

Satın aldığınız hosting’in özelliklerine göre değişkenlik gösterebilecek bir özelliktir.

Bizim fiyatlarımızı ve özelliklerimizi merak ediyorsanız tıklayın.

FTP Şifrenizi Yönetebilirsiniz.

FTP şifresi yönetmek için “Anasayfa – Sistemde aktif olan Alan Adınız –  FTP Erişimi” adımlarını takip ederek düzenleme sağlayabilirsiniz.

Plesk Panel Nedir?

WebMail Hesabı Oluşturabilirsiniz.

” Anasayfa – Sistemde aktif olan Alan Adınız – Posta” adımlarını takip ederek hosting paketinizin izin verdiği kadar webmail oluştabilirsiniz.

Plesk Panel Nedir?

MySQL Veritabani Oluşturabilir ve PHPMyAdmin Girişi yapabilirsiniz.

“Anasayfa – Sistemde aktif olan Alan Adınız – Veritabanları” adımlarını izleyerek veri tabanı oluşturabilirsiniz. Ardından “Veritabanı Ekle”butonuna tıklayarak işleminizi yapabilirsiniz.

Plesk Panel Nedir?

Klasör izinlerini ayarlayabilirsiniz.

DNS ayarlarınızı yapabilirsiniz.

Web istatistiklerini takip edebilirsiniz.

Plesk Panel Nedir?

Plesk sadece Windows tabanlı olan bir yönetim panelidir. Ancak Plesk sadece Windows tabanlı sunucularda değil aynı zamanda Linux tabanlı sunucularda da çalışır.

Hosting yönetim, kontrol sistemi Plesk Panel; İnteraktif ve görmeye dayalı şekilde işlemlerimizi kolay bir şekilde yapmamıza olanak sağlar.

Plesk Panel Lisans satın almak için sitemizdeki fiyatları tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Plesk Panel Hosting satın almak için de buraya tıklayabilirsiniz.