Plesk Panel Alan Adı Genel Ayarları 4

Plesk Panel Alan Adı Genel Ayarları hakkında detaylıca ne işe yaradıklarının resimli anlatımı.

Barındırma ve DNS

Plesk Panel’in bize sunmuş olduğu güzel özelliklerinden birisi de Barındırma ve DNS ayarlarının detaylı ve anlaşılır olmasıdır.

Aşağıdaki resimde gördüğünüz menüleri tek tek detaylıca anlatacağım hazır olun.

Plesk Panel Genel Ayarları

Barındırma Ayarları:

Mevcutta seçili olan Alan Adınızın Barındırma Ayarlarını buradan düzenleyebilirsiniz. Resimde detaylı anlatacağım.

Plesk Genel AyarlarıAlan adı *: Bunu değiştirmenizi önermiyorum.
Barındırma tipi: Genel olarak web sitesidir eğer farklı bir barındırma tipi kullanıyorsanız bunu da değiştirmeyiniz.
Web sitesi durumu: Devre dışı bırakmak istemiyorsanız etkin olarak kalsın.
Belge kökü *: Web sitenizin ana dizini yani dosyalarınızın web sitenizde gözükmesini istediğiniz dizin.
Tercih edilen alan adı *: Site ziyaretçilerinin güvenli bir SEO HTTP 301 yeniden yönlendirmesiyle yönlendirileceği URL’yi (www. önekiyle veya www. öneki olmadan) seçin.
Güvenlik Ayarları olduğu gibi kalsın.
Web komut dosyası ve İstatistikler
Aşağıdaki programlama ve komut dosyası dillerinden hangisinin web sunucusu tarafından yorumlanması, yürütülmesi veya diğer herhangi bir şekilde işleneceğini belirtin.

Web Barındırma Erişimi:

Burada bu web alanıyla ilişkili IP adreslerini görüntüleyebilir ve sistem kullanıcınızın kullanıcı adını ve şifresini değiştirebilirsiniz.

Plesk Panel Genel AyarlarıIP Adresi: Web sitesinin üzerinde barındığı IP adresi, web sitesinin sanal ana bilgisayarının bir ağ adresidir.
Sistem kullanıcısı: Burada FTP web alanında veya Dosya Yöneticisiyle dosya ve klasörleri yönetmek için bir işletim sistemi kullanıcısı belirtebilirsiniz. İlgili izinler verildiğinde, Plesk’e (Linux’ta) SSH veya (Windows’ta) RDP üzerinden erişmek için ayrıca sistem kullanıcısı da kullanılır.
Disk alanındaki sabit kotası: Disk alanındaki sabit kotası, kullanılabilecek disk alanı miktarındaki sınırdır. Sabit kotası ayarlandığında ve ayrılan tüm disk alanı kullanıldığında, dosyalar üzerinde başka hiçbir işlemler gerçekleştirilemez.

Apache ve nginx ayarları:

Burada bu web sitesi için Apache web sunucusu ayarlarını belirtebilirsiniz. Özel Apache yapılandırması, örneğin web sitenizdeki yeni tip indeks dosyalarını kullanmak veya belli bir MIME tipini belli dosya adı uzantılarıyla ilişkilendirmek istediğinizde yararlı olur. Varsayılan değer, Apache’nin sunucu çapındaki yapılandırmasından ilgili direktifi kullanacağı anlamına geliyor. Apache, bir ön uç sunucusu olarak nginx ile çalışıyorsa, bu sayfadaki nginx ayarlarını da belirtebilirsiniz.

Plesk Panel Genel AyarlarıOrtak Apache ayarları: Geliştirici değil iseniz her ayar varsayılan olarak kalsın.
Ek Apache direktifleri: Özel ayarlar bulamıyorsanız, bunları aşağıdaki alanlar ekleyin. Bu ayarlar, sunucu çapındaki Apache direktiflerini geçersiz kılar. İlk alandaki direktifler, bir ziyaretçi siteye HTTP üzerinden eriştiğinde kullanılır. İkinci alan, HTTPS direktiflerini içerir. Genellikle direktifleri her iki alana da eklemeniz gerekir. httpd.include için kullandığınızla aynı sözdizimini kullanın. Örneğin özel bir hata sayfası ayarlamak istiyorsanız, satırı ekleyin: ErrorDocument 401 /my_error_page.html

DNS Ayarları:

Menüsünü kullanarak DNS kayıtlarınızı ve ayarlarınızı düzenleyip, yeni ekle butonu ile yeni kayıt veya ayar tanımlayabilirsiniz.

Posta

Posta Hesapları:

Plesk Panel Genel AyarlarıYeni E-posta adresi oluşturabilir veya mevcut E-posta hesapları üzerinden ayar yönetimi yapabilirsiniz.
İstatistikleri de buradan görebilirsiniz.

Posta Ayarları:

Bu alan adı için posta servis ayarlarını buradan değiştirebilirsiniz.

Plesk Panel Genel AyarlarıAyarları buradan değiştirebilirsiniz.

Plesk Panel Lisans satın almak için sitemizdeki fiyatları tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Plesk Panel Hosting satın almak için de buraya tıklayabilirsiniz.