Plesk Panel Alan Adı Genel Ayarları 2

Plesk Panel Alan Adı Genel Ayarları hakkında detaylıca ne işe yaradıklarının resimli anlatımı.

Geliştirme Araçları

Plesk Panel Alan Adı Genel Ayarları

PHP Ayarları

Bu sayfada PHP Ayarlarında sadece mevcut olarak bulunduğunuz alan adında işlem yapabilirsiniz.

Performans ve Güvenlik Ayarları

Plesk Panel Alan Adı Genel Ayarlarımemory_limit: PHP ile çalıştırdığınız komutların kullanabileceği bellek limitini gösterir, tekil hosting planlarında genel olarak maksimum 128MB olarak değer verilir. Üst paketlerde ve VPS/VDS paketlerinde arttırılabilir.
max_execution_time: PHP ile çalıştırdığımız bir komutun saniye cinsinden maksimum ne kadar süre çalışacağını gösteriyor, bu değeri isteğe göre arttırabiliriz.
max_input_time: PHP’de çalıştırdığımız komut dosyasının giriş verilerini ayırması için izin verilen süre ( saniye cinsinden ), bu seçenekte arttırılabilir.
post_max_size: POST metodu ile gönderdiğimiz verilerin mega bayt cinsinden maksimum verilebilecek değer. Genellikle upload_max_filesize öğesinden daha büyük ve memory_limit öğesinden daha küçük olacaktır.
upload_max_filesize: Upload edeceğimiz her hangi bir dosyanın maksimum mega bayt cinsinden değeri.
opcache.enable: Yapısal olarak filesystem üzerinde bulunan PHP dosyalarını her istekte teker teker okumamak için yapılmış otomatik düşük seviye önbellek sistemidir.
disable_functions: Bu seçenekte güvenmediğiniz fonksiyonları engellemenizi sağlıyor. php.ini Dosyasından düzenleyebilirsiniz.
Fakat ben şöyle bir açıklama yapayım, buradaki ayarlar gerekmediği sürece ellenilmemesi gereken ayarlar. Dikkat ediniz.

Ortak Ayarlar

Plesk Panel Alan Adı Genel Ayarlarıinclude_path: Komut dosyalarının diğer dosyaları aramak için ihtiyacı olan dizinlerin listesi.
session.save_path: PHP’nin oturum kayıtlarının kaydedileceği dizin yolu.
mail.force_extra_parameters.: E-posta göndermek için kullanılacak mail adresi.
open_basedir: Belirtilen dizinlerdeki dosyalara PHP komut dosyalarıyla erişilebilir.
error_reporting: Hata raporlama seviyesi.
display_errors: Aldığınız hataların nerede olduğunu veya ne sebepten olduğunu gösterip göstermeyeceğini seçeceğiniz bir yardımcı menüdür.
log_errors: PHP hatalarının kaydedilip kaydedilmeyeceğini seçiyoruz. Varsayılan olarak kaydedilmesi seçeneği aktiftir.
allow_url_fopen: PHP dosya işlevlerinin FTP veya http ile uzak konumlardan veri almasına izin verir.
file_uploads: Dosyaları FTP kullanmadan http ile yüklemeye izin verme seçeneği.
short_open_tag: PHP’nin açık etiketinin kısa şekline ( ) izin verir.

PHP-FPM ayarları

Plesk Panel Alan Adı Genel Ayarları

Ek Direktifler

Plesk Panel Alan Adı Genel AyarlarıAşağıdaki alana girerek, herhangi bir PHP parametresini tanımlayabilirsiniz. Direktifler, PHP yapılandırmasına dahil edilir. php.ini için kullanacağınız aynı sözdizimini kullanın. Örneğin mSQL uzantısını otomatik olarak yüklemek için, şu satırı ekleyin: uzantı=msql.so. PHP-FPM havuzu ayarlarını özelleştirmek için, [php-fpm-pool-settings] ayırıcıyı ekleyin ve istenilen ayarları aşağıya girin.

Günlükler

Alan adınızın gün içerisinde hatalarını ve işlemlerini görebileceğiniz alan burasıdır, bi’ nevi Plesk Panel‘in sizi uğraştırmadan gerçek hayatta kullandığımız günlük gibi günlük tutmasına benzetebilirsiniz.

Plesk Panel Alan Adı Genel Ayarları

Başvurular

Uygulamalarım

Aşağıdaki liste, kurulan tüm uygulamalar hakkında bilgi içeriyor. Kurulum yolu sütunundaki Yok değeri, uygulamanın harici olduğu anlamına gelir. Böyle bir uygulama, web sitelerinizden hiçbirine kurulamaz; harici bir servise sadece bir bağlantı sağlar.

Web Siteleri ve Alan Adları> belge kök klasöründe Composer uygulaması olan alan adı> PHP Composer’a gidin ve sonra Tara (Scan) tuşunu tıklatın.

Plesk Panel Genel Ayarları

Özel Uygulamalar

Web sitelerinizdeki en çok önerilen ve popüler uygulamaları görüntüleyin ve kurun.

Plesk Panel Genel Ayarları

Kullanılabilir Tüm Uygulamalar

Web sitelerinizdeki parasız ve paralı uygulamaları görüntüleyin ve kurun. APS biçiminde paketlenmiş uygulamaların web sitelerinize yüklenmesi için sadece birkaç tıklama gerekir.

Plesk Panel Genel Ayarları

Git

GitHub‘tan veya farklı benzer sistemlerden yeni açılacak sitelerinize otomatik script vs. gelmesini istiyor iseniz bu seçeneği kullanmanız uygun olacaktır.

Plesk Panel Genel Ayarları

İş istasyonunuzda yerel depo

Plesk’teki Git Deposu

Depo oluşturulduktan sonra, URL’sini yerel depo ayarlarınızdaki uzak hedef URL’si olarak belirtmeniz gerekir.

Plesk Panel Genel Ayarları

PHP Composer

Composer uygulamalarınızı buluncomposer.json dosyanızı bulmak ve Composer uygulamasını algılamak için Tara tuşunu tıklatın.Uygulamaları arama, aboneliğin başlangıç dizininin altındaki tüm dizinleri kapsar: ‘/’.

Plesk Panel Genel Ayarları

Ruby

Plesk Onyx üzerindeki Ruby eklentisiyle sitelerinizde hızlı ve kolay biçimde Ruby uygulamaları kullanabilirsiniz.

Plesk Panel Genel Ayarları

Node.js

Node.js altyapısına sahip uygulamaları birkaç tıklama ile birlikte ekleyebilir ve uygulamaları Plesk paneliniz üzerinden kolayca yönetebilirsiniz.

WordPress Araç Kiti

Plesk Panel Genel AyarlarıAyarlar: Varsayılan WordPress ayarlarınızı değiştirmeniz için bir menü açılıyor, incelemenizi öneriyorum.
Kur: Mevcut Alan Adlarınıza WordPress kurmak istiyorsanız basit bir şekilde buradan kurulum sağlayabilirsiniz. Aşağıdaki resimde detayları göstereceğim.
Tara: Bütün dizinleri tarayıp WordPress kurulu olan dizinleri veya Alan Adlarını gösterir.
Güncelleştirmeler: Mevcut WordPress kurulumlarınızda güncelleştirmeler var ise onları gösterir, basit bir şekilde güncelleştirmeleri yükleyebilirsiniz.
Ayır: Seçeceğiniz Web sitelerini WordPress Toolkit‘ten ayırmanızı sağlıyor.
Sil: WordPress‘i o siteden tamamen silecektir. Önermiyoruz.

Plesk Panel Genel AyarlarıYükleme Yolu: Hangi Alan Adınıza kuracağınızı ve hangi dizine kurulacaksa o dizini ayarlamanız gereken kısım.
Web sitesi başlığı: Sitenizin başlığını bu kısıma yazıyorsunuz.
Eklenti/tema seti: Bu kısımda WordPress‘in eklenti ve tema setlerinin yüklü olarak gelmesini istiyorsanız seçenekleri inceleyip seçiniz.
Web sitesi Dili: Kurulacak WordPress sitenizin dilini buradan ayarlıyorsunuz.
Sürüm: WordPress sürümü seçebileceğiniz seçenek, genelde son sürüm olması sizin için iyi olacaktır.
Kullanıcı adı, şifre ve E-posta: WordPress yönetim paneli için admin bilgileri bu kısımda otomatik oluşturuluyor, eğer mail adresiniz doğru ise diğer bilgileri değiştirmeden kaydetmenizi öneriyoruz çünkü güvenlikli bir şekilde oluşturuyor.

Veritabanı ve Otomatik güncelleme ayarlarını ellemeyin. Zaten phpmyadmine direkt erişebiliyorsunuz. Plesk Panel Genel AyarlarıBu kısımdan basit bir şekilde yönetebilirsiniz WordPress sitenizi.

SEO Toolkit

SEO Toolkit, geçerli sitelerin arama motorlarındaki geçerli sıralaması ve sosyal ortam erişimi hakkında fikir verir, siteleri temel rakipleriyle karşılaştırır ve siteleri daha büyük bir bilinç ve daha fazla ziyaretçi için nasıl iyileştirebileceğiniz hakkında uzman ipuçları sunar.

Plesk Panel Genel Ayarları

Plesk Panel Lisans satın almak için sitemizdeki fiyatları tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Plesk Panel Hosting satın almak için de buraya tıklayabilirsiniz.