Plesk Panel Sunucu Yönetimi

Plesk Panel Sunucu Yönetimi menüsünde bulunan 7 adet seçenekle neler yapabileceğimizi resimli ve detaylı bir şekilde inceledik.

Plesk Panel Sunucu Yönetimi menüsünde bulunan 7 adet seçenekle genel olarak SSH bağlantısı sağlamadan sunucunuzun bilgilerini ve yönetimini gerçekleştirmenizi sağlıyor.

Plesk Panel Sunucu Yönetimi menüsüne ulaşmak için;

Plesk Panel‘in Sol taraftaki menülerinden araçlar ve ayarlar menüsüne tıklamanız yeterli olacak.

Plesk Panel Sunucu Yönetimi
  • Sistem Güncellemeleri
  • Sunucu Bilgileri
  • Sunucu Bileşenleri
  • Hizmet Yönetimi
  • Sunucuyu Yeniden Başlat
  • Sunucuyu Kapatın
  • Remote API (REST)

Bu 7 seçenek isimleri ile zaten neler yapılabileceği hakkında ön izlenim yaratıyor. Biz birde içerilerine girip güzelce inceleyelim.

Sistem Güncellemeleri

Sistem paketleri, sistem araçlarıyla (dpkg/apt veya yum) güncellenir. Paketler ancak kuruldukları depolardan güncellenir. Bir paketin güncellenmesini önlemek için, onu listeden seçin ve Kilitle seçeneğini tıklayın.

Plesk Panel Sunucu YönetimiGüncellemeniz var ise güncelleyebilir, üst menülerde mevcutta bulunan tüm paketlerinizi görebilir ve ayarlar menüsünden ayarlarınızı değiştirebilirsiniz.

Sunucu Bilgileri

Sunucunuzun mevcut bütün bilgilerini bu menüden görebilirsiniz, çok detaylı ve güzel işlevi olan bir menü. CPU kullanımından disk doluluğunuza kadar anlık detaylı bir bilgi aktarılıyor. Plesk Panel‘in bu özelliği gerçekten çok önemli ve iyi düşünülmüş olduğu tarafındayım.

Plesk Panel Sunucu Yönetimi

Sunucu Bileşenleri

Bu menüde Plesk Sunucunuzun mevcut olan bütün bileşen ve modüllerini görebilmektesiniz. Modüllerin ve bileşenlerin detaylı olarak sürümleri de gösterilmekte, eğer bir sıkıntı ile karşılaşırsanız o modülün sizdeki sürümü ile ilgili hata çözüm yollarından gitmelisiniz.

Plesk Panel Sunucu Yönetimi

Hizmet Yönetimi

Plesk Panel Hizmet Yönetimi menüsünde mevcut hizmetlerinizi durdurabilir, yeniden başlatabilir veya eğer kapalı ise çalıştırabilirsiniz.

Eğer burada pek bir bilginiz yok ise servisler ile pek bir işlem yapmamanızı öneriyorum, sonrasında kritik hatalar yaşayabilirsiniz. Bunu hiç birimiz istemeyiz 🙂

Plesk Panel Sunucu Yönetimi

Sunucuyu Yeniden Başlat

Plesk Panel‘de eğer root erişimine sahipseniz yapabileceğiniz bir işlem.

Tıkladığınız gibi direkt olarak size, Sunucuyu yeniden başlatmak istediğinizden emin misiniz? Bu işlem sunucuyu yeniden başlatır.

Tarzında bir uyarı verecektir.

Plesk Panel Sunucu Yönetimi

Sunucuyu Kapatın

Plesk Panel‘de eğer root erişimine sahipseniz yapabileceğiniz bir işlem.

Sunucuyu kapatmak istediğinizden emin misiniz? Bu işlem sunucuyu kapatır. Sunucu, bu yazılım yardımıyla uzaktan yeniden başlatılamıyor.

Tarzında bir uyarı verecektir.

Plesk Panel Sunucu Yönetimi

Remote API (REST)

HTTP istekleri şeklinde API istekleri göndererek PEST ile REST API üzerinden etkileşime girersiniz. REST API, OpenAPI Spesifikasyonu 2.0’a (eski adıyla Swagger Spesifikasyonu) dayanmaktadır.

Plesk Panel Sunucu Yönetimi

Kendi sunucunuza Plesk Panel kurmak istiyorsanız Cloud VDS paketlerimizi incelemek için tıklayın.

Windows Plesk Panel Hosting satın almak istiyor iseniz tıklayınız.