Plesk Panel Yedekleme Yöneticisi

Plesk Panel Yedekleme Yöneticisi hakkında bütün işlevlerini, menülerini resimli ve detaylı bir şekilde anlattık. Umarım aklınızda bir soru işareti kalmaz.

Öncelikle Plesk Panele kök oturumu açalım veya admin olarak.

Daha sonra sol menüden Araçlar ve Ayarlar butonuna basıyoruz ve açılan sayfada Araçlar ve Kaynaklar başlığının altında bulunan Yedekleme Yöneticisini bulup tıklıyoruz.

Plesk Panel Yedekleme YöneticisiYedekleme Yöneticisine tıklayın, Yedekleme Yöneticisi sayfasına gideceksiniz.
Devam edelim.

Yedekleme Yöneticisi ana sayfasına geldiğiniz zaman aşağı doğru daha önce alınmış yedeklerin listesini ve üst tarafta birden fazla buton göreceksiniz.

Plesk Panel Yedekleme Yöneticisi

Yukarıdaki menüde gördüğünüz üzere 6 adet buton mevcut.

  • Yedekle
  • Yükle
  • Sil
  • Çizelge
  • Ayarlar
  • Uzaktan Depolama Ayarları

Yedekle

Sunucu yedeklemesi yapmanız için girmeniz gereken sayfadır, yukarıdaki resimde üst menüde bulunan ilk butondan bu sayfaya ulaşabilirsiniz.

Aşağıdaki resim’in altında Yedekle sayfasının seçeneklerini detaylıca anlatacağım.

Plesk Panel Yedekleme YöneticisiYedekleyin: Yedeklenmesini istediğiniz seçenekleri seçin. Full yedek için hepsini seçiniz.
Burada Depola: Yedeklerin tutulacağı, depolanacağı dizini gösteriyor dilerseniz değiştirebilirsiniz.
Tür: Dolu ya da artımlı olarak ihtiyacınıza göre seçebilirsiniz.
Yedekleme Ayarları: Size özel seçenekler mevcut dilerseniz yapabilirsiniz.

Yükle

Yükle sayfasından mevcut yedeğiniz var ise Plesk Panel Yedek uzantısı ve bozulmamış dosyalar ile buradan yükleme yapabilirsiniz. Eğer şifre belirlediyseniz yedeğinize şifreyi sorar, şifreniz olmadan yükleyemezsiniz.

Plesk Panel Yedekleme YöneticisiYedekleme dosyası: Burada Yedekleme dosyanızı seçiyorsunuz, dilerseniz 1’den fazla seçebilirsiniz. Size kalmış bir seçenek eğer elinizde 1’den fazla yedek var ise yapmanızı Yedekleme güvenlik ayarları: Yukarıda da belirttiğim gibi şifre konusunda dikkatli olmanız gerekiyor. Unutkan bir iseniz yukarıdaki yedek alma kısmından yedek aldıktan sonra indirirken şifre girerseniz şifrenizi not almanız gerekiyor.
Geçerli imzası olmayan yedekleme dosyalarını karşıya yüklemeyi kabul ediyor iseniz o seçeneği seçebilirsiniz.

Sil

Adından da belli olduğu gibi aşağıda seçtiğimiz yedekleri silmemizde bize kolaylık sağlıyor, sunucuya erişim sağlamadan eski yedeklerimizi silebiliyoruz.

Plesk Panel Yedekleme YöneticisiSol tarafta yeşil vurgu ile gösterdiğim kareyi seçtikten sonra sil butonuna basıyoruz ve seçtiğimiz yedeğin artımlı olarak hangi zamandan bize geldiğini gösterip silip silmemekte emin miyiz diye soruyor. O kısımı da onaylayıp evet diyoruz ve siliniyor.

Çizelge

Planlanmış bir yedekleme görevinin ayarlarını belirttiğimiz bir sayfadır. Aşağıdaki resimde detaylarına inelim 🙂

Plesk Panel Yedekleme YöneticisiBu yedekleme görevini etkinleştirin: Aşağıdaki ayarların aktif olmasını istiyorsanız seçin.
Bu yedekleme görevini çalıştır: Günlük/Haftalık/Aylık şekilde seçim yapabileceğiniz bir ayardır. Bu planlama ne sıklıkla çalışsın istiyorsanız ona göre seçim yapınız.
Artan Yedekleme Kullan: Sadece tem yedekleme olsun istiyorsanız bu seçeneği kaldırın.
Tam yedekleme gerçekleştir: Tam yedeklemeyi ne sıklıkla gerçekleştireceğinizi ayarladığınız bölüm. Haftalık/Aylık/Yıllık olarak kullanabiliyorsunuz.
Yedekleme Dosyalarını Tut: Kaç adet tam yedekten sonra silinmeye başlasın seçeneğidir bu. Dolu yedeklemeleri otomatik olarak kaldırmak istemiyorsanız, bu alanı boş bırakın.
Yedekleme ayarları: Kişiselleştirebileceğiniz kısımdır. Kendinize göre ayarlayınız.

Ayarlar

Sunucu işlemci yükünü azaltmak için, küresel veri yedekleme ayarlarını yapılandırmamız gerekiyor. Bu sayfada o ayarları işleyeceğiz.

Plesk Panel Yedekleme YöneticisiSaklanacak maksimum tam yedekleme dosyası sayısı (planlı ve manuel yedeklemeler de dahil): Değer girmezseniz sınırsız olur. Kullanıcılar, sunucu deposunda bu sayıda tam yedeklemeyi saklayabilir. Zaten depoda bulunan tam yedekleme sayısı sınırı aşıyorsa, sadece en son yedeklemeler korunur. Artan yedeklemeler etkilenmez.

Maksimum sayıda eşzamanlı çalışması planlanmış yedekleme işlemleri *: Eğer çok fazla barındırmaya sahip değilseniz 10 kalmasını öneriyorum.

Düşük öncelikli planlanmış yedekleme işlemlerini çalıştırmak istiyorsanız seçiniz.

Düşük öncelikli tüm yedekleme işlemlerini çalıştırmak istiyorsanız seçiniz.

Öncelik değerleriniz giriniz Normal öncelik için 1 ile 19 arasında bir sayı girmeniz gerekiyor. Yüksek bir sayı daha düşük önceliğe sahiptir.

GÇ Önceliği için 1 ile 7 arasında bir sayı girmeniz gerekiyor. Yüksek bir sayı daha düşük önceliğe sahiptir.

Yedekleme dosyalarınızın sıkıştırılmamasını istiyorsanız Yedekleme dosyalarını sıkıştırmayın seçeneğini tıklayın.

Yedeklemeyi sadece sunucunuz, belirtilen boş disk alanı miktarına (megabayt) sahipse başlatın *: Diskinizde minimum kaç megabayt boş yer varken yedekleme işlemi çalıştırılmasını seçiyorsunuz.

Aşağıdaki seçenekler kişisel seçenekler onları kendinize göre seçebilirsiniz.

Uzaktan Depolama Ayarları

Yedekleme dosyalarımızı depolamak için kişisel uzak depolama ayarlarımızı yapılandırmamız için yapılan kolay ama çok işlevli bir sayfadır.

İlk başta aşağıdaki resimdeki gibi bir alan gelecektir, kırmızı alanda gösterdiğimi butona tıklayınız.

Plesk Panel Yedekleme Yöneticisi

Tıkladıktan sonra yapılandırma sayfası çıkacak aşağıdaki resimdeki gibi:

Plesk Panel Yedekleme YöneticisiFTP sunucusu ana bilgisayar adı veya IP’si *: IP adresini veya ana bilgisayar adın giriniz.
Yedekleme dosyaları depolama dizini: Dosyaların uzak sunucuda nerede depolanacağını buraya giriyoruz.
FTP Kullanıcı Adı*: Uzak ftp’nin kullanıcı adını giriyoruz.
FTP Şifresi: Bunda yıldız olmama sebebi bazı uzak sunucular şifresiz olabiliyor. Var ise şifrenizi giriniz.
Aşağıdaki seçenekleri bilmiyor iseniz ellemeyiniz, çok bir önemi yok.

Plesk Panel Lisans satın almak için sitemizdeki fiyatları tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Plesk Panel Hosting satın almak için de buraya tıklayabilirsiniz.