RAA Verification – Domain Sahibi E-mail Adresi Doğrulaması

RAA Doğrulama Nedir?


RAA Verification: 1 Ocak 2014 itibariyle ICANN tarafından yetkilendirilmiş tüm area tescil şirketlerinin, kişinin ilk domain tescilinde veya area sahibi WHOIS iletişim bilgileri değişikliği durumunda, e-posta üzerinden doğrulamayı zorunlu kıldığı anlaşguyın advertıdır.

Doğrulama yapılmayan alan adları, ilk kayıt tarihinden veya değişiklikten 15 gün sonra ICANN zorunluluğu olarak otomatik olarak askıya alınmaktadır. Nameserver sunucuları droop adreslerine yönlendirilerek müdahale izni geçici olarak okısıtlanmaktadır.

RAA Doğrulaması yapılmayan bir domain adresinin örnek nameserver adresleri:

Ns1.Verification-preserve.Suspended-area.Com
Ns2.Verification-maintain.Suspended-area.Com

RAA Doğrulama Nasıl Yapılır?


Area tescil edilirken beyan edilen e-posta adresine 7 gün aralıkla onay e-postası gönderilir. Bu onay e-postası içerisinde yer alan web URL adresine tıklayarak açılacak net sayfası üzerinden doğrulama gerçekleştirilir.

Domainim Askıda, Ne Zaman Açılır?


Eğer alan adı adresi askıya alınmışsa, öncelikle onay işleminin tamamlanması gerekir. Onay işlemi gerçekleştikten sonra ortalama 1 saat içerisinde domain üzerindeki kilit kalkar, nameserver adresleri eski halini alır ve regular çalışmasına döner. Herhangi bir ek müdahale yapılmasına gerek olmayacaktır. Tüm süreç otomatik işler.