Xeams’de 7 Gizli Özellik

Merhaba; Xeams, spam'ı filtrelemeyi ve bu iletilerin nereden geldiğini belirlemeyi kolaylaştırır. Ancak yönetici konsolundan ötesini keşfetmediyseniz eksiklikleriniz var demektir.

İşte Xeams’de kullanmanız gereken 7 özellik.

1. Canlı izleme

Bu özellik Xeams’e özeldir ve kullanıcıların sunucuya gerçek zamanlı olarak ulaştıklarında yeni e-postaları izlemelerine olanak tanır. Canlı izleme, sunucudan yeni veriler sağlamak için ve e-postaları çekmede çok etkili bir sorun giderme yöntemi sağlar. Bu özellik her zaman açıktır.

Canlı izlemeye erişmek için Yönetici Konsolu’ndaki “Araçlar” sekmesini tıklayın; Canlı Günlükler

Canlı izleme gibi, canlı günlükler de Xeam’lere özeldir ve sorun giderme konusunda muazzam bir şekilde yardımcı olur. Xeams birçok farklı canlı günlük dosyasına sahiptir. Hepsini ekranda görmüyorsanız, “Günlük Yapılandırmasını Değiştir” bağlantısını tıklayın ve oluşturmak istediğiniz günlükleri etkinleştirin.

Canlı günlüklere erişmek için Yönetici Konsolu’ndaki “Araçlar” sekmesini tıklayın; altıncı seçenek olacaktır.

2. Filtre Yönetimi

Xeams’in admin panelinden kolay bir şekilde filtreme yapabilirsiniz. Konuları, başlıkları, ülke dillerini, ülkeleri ve bir çok şeyi filtreleyebilirsiniz. Örneğiniz ülke filtremesinde gelen e-posta iletilerinde iletinin gönderildiği sunucuya ait menşei bilgilerini sunar.

Filtreleme menüsüne erişmek için Yönetici Konsolu’ndaki “Filtre Yönetimi” sekmesini tıklayın;

3. Arama

Xeams yıllarca süren e-postaları arşivleyebilir. Xeams’den geçen her mesaj, yerleşik bir arama motoru tarafından dizine eklenir; bu, kullanıcıların 1 günlük veya 100 günlük olmalarına rağmen eski iletileri yalnızca saniyeler içinde aramasına olanak tanır. Mesajları alıcının adını veya e-postasını, gönderenin adını veya e-postasını veya mesaj içeriğini kullanarak arayabilirsiniz. Tarih aralıkları, aramayı daha ayrıntılı belirtmek için de ayarlanabilir.

Arama menüsüne erişmek için Yönetici Konsolu’ndaki “İleti Deposu” sekmesini tıklayın;

4. Kümeleme

Birden fazla Xeams sunucunuz varsa kümeleme harika bir araçtır. Bu, yöneticilerin birden çok Xeam örneğini çalıştırmasına izin verir. Ana sunucuda yapılan değişiklikler otomatik olarak yeniden oluşturulabilir. Kümeleme ayrıca yöneticinin ve kullanıcıların e-postalara tek bir merkezi konumdan erişmesini sağlar.

5. Geçici E-posta Adresleri

Xeams, farklı web sitelerine abone olmak ve e-posta adresinizi kimin elinde bulunduğunu izlemek için geçici e-posta adreslerinin kullanılmasına izin verir. Bu geçici e-posta adresleri, mevcut adresinize bir etiket eklenerek oluşturulur. Bu etiket, artı (+) işaretini izleyen herhangi bir dizedir.

Ör. deneme+deneme1@alanadiniz.com.tr . Bu adrese gönderilen tüm e-postalar orijinal e-posta adresine teslim edilir, deneme@alanadiniz.com.tr .

Bu geçici e-posta adresleri için bir son kullanma tarihi de belirleyebilirsiniz. Bu, bir etikete tarih: yyymmdd biçiminde dahil edilerek yapılabilir.

Ör. ahmet+mehmet@alanadiniz.com . Bu adrese gönderilen tüm e-postalar, ahmet@alanadiniz.com adlı orijinal e-posta adresine gönderilecektir.

6. Raporlama ve Uyarılar

Xeams yöneticilere günlük, haftalık, aylık ve yıllık raporlar sunar. Bu raporlar, Xeam’lerden akan e-postaların etkinliğini bir grafik biçiminde çizer. Bu grafik, bir kullanıcının aldığı iyi, olası önemsiz ve spam iletilerin miktarını gösterir. Xeams, yöneticilerin şirket politikaları belirlemesine izin verir, herhangi bir ihlal varsa yöneticiler uyarılır. 

Raporlara erişmek için Yönetici Konsolu’ndaki “Raporlar” sekmesini tıklayın ve görmek istediğiniz raporu seçin.

7. Akıl yürütme

Gmail gibi normal posta sunucuları, spam olarak kabul ettiği iletileri otomatik olarak spam gelen kutusuna hiçbir neden göstermeden yerleştirir. Bununla birlikte, Xeams, spam olarak sınıflandırdığı her e-postayı spam kutusuna yerleştirmek için bir neden sağlayan benzersiz bir puanlama sistemine sahiptir. Bu, kullanıcının Xeams spam filtresinin nasıl çalıştığını daha iyi anlamasını sağlar.

Akıl yürütmeye erişmek için Yönetici Konsolu’ndaki “Mesaj Deposu” sekmesini ve ardından “Tüm Önemsizleri Görüntüle” yi tıklayın. Puan sütununda belirli bir sayının üzerine gelirseniz, seçtiğiniz e-posta için spam olarak sınıflandırıldığı gerekçesiyle bir özet verilir.

Bugün sizlere kullanabileceğiniz Xeams’in özelliklerinden 7 tanesini gösterdik. Keyifli günler dileriz.