cPanel sunucudan DirectAdmin sunucuya taşıma

CPanel lisans ücretleri nedeniyle cPanel kullanan birçok şirket, çok daha uygun bir alternatif olan DirectAdmin'e geçiyor.

Bu nedenle, yardım için ilgili belgeyi sağlamanın uygun olduğunu düşündüm. Bu belge, cPanel kurulu bir sunucuyu yedeklemek, yedeklemeleri DirectAdmin kurulu bir sunucuya aktarmak, cPanel yedeklemesini DirectAdmin formatına dönüştürmek ve ardından karşıya yüklemek için gerekli tüm prosedürleri kapsar.

Önce Bilmeniz Gerekenler, Uyarılar ve Öneriler

  • E-posta adreslerinin cPanel’de mdbox formatında iletimi test edilmemiştir
  • Mailman posta listeleri majordomo posta listelerine dönüştürülmez.
  • DirectAdmin’in MySQL veritabanı biçimi username_dname ve username_dbusername şeklindedir. cPanel aynı formata sahiptir, ancak karakter sınırlaması size sorunlara neden olabilir. (Lütfen bakın: https://forums.cpanel.net/threads/username-length-limits.630671/)

Bu durumda, yedek dönüştürme komut dosyası kullanıcı adını otomatik olarak kısaltabilir. Ancak bu durumlarda, sitenin veritabanı bilgilerini (örneğin, WordPress için wp-config.php) manuel olarak düzenlemeniz gerekecektir.

Bu olduğunda, örnek komut dosyası çıktısı aşağıdaki gibidir:

WARNING! us_wordpress cannot be owned by user, renaming database user to user_wordpress

DirectAdmin paneli tarafından sağlanan işlevler cPanel’den farklıdır. Nginx, Openlitespeed, MySQL8, rspamd, vb. Avantajları olmasına rağmen PostgreSQL veya Ruby benzeri destekleri yoktur. Web sitenizi manuel olarak aktarmak için bu özellikleri kullanmanız gerekecektir.

Varsayılan olarak, kullanıcı adı en fazla 10 karakter içerebilir. CPanel kullanıcılarınızın karakter sınırlarını anlayın;

ls /var/cpanel/users | awk ‘{print length, $0}’ | sort -nr | head -n1

Bu komutu kullanabilirsiniz. Kullanıcı adı 10 karakterden uzunsa, DirectAdmin’deki karakter sayısı sınırlıdır ondan dolayı bu komutu kullanın ;

/usr/local/directadmin/conf/directadmin.conf

Dosyadaki “max_username_length” satırını düzenleyerek bunu değiştirebilirsiniz. Bunu yapmazsanız, ilgili kullanıcılar dönüştürülmez; ve

Max username length (X) is smaller than cPanel username (Y)

Gibi bir hata alırsanız.

NOT: DirectAdmin sunucunuzdaki MySQL sürümü 5.7.8’den düşükse, güncellemelisiniz. 5.7.8’den önceki MySQL sürümleri 16 karakteri destekleyebildiğinden ve DirectAdmin’deki MySQL adı, kullanıcı_adı + Veritabanı_adı biçiminde olduğundan, daha fazla karaktere ihtiyacınız varsa, MariaDB 10.x veya üstü veya MySQL 5.7.8 veya üstü olmalıdır.

Öncelikle, en uzun kullanıcı adına sahip tek siteyi denemenizi öneririz. Deneme başarılı olursa, tüm sunucunun transfer sürecini güvenle başlatabilirsiniz.

DirectAdmin Hosting satın almak için tıklayabilirsiniz.

DirectAdmin Reseller Hosting satın almak için tıklayabilirsiniz.