DirectAdmin WordPress Kurulumu
DirectAdmin wordpress kurulumu resimli ve ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.
DirectAdmin panelimize kullanıcı adı şifre ile giriş yaptıktan sonra “Eklentiler” başlığı altında bulunan “Wordpres” seçeneğine tıklıyoruz.
Karşımıza gelen ekranda “Yükle” butonuna basarak devam ediyoruz.
Burada “Choose the version you want to install” yazan kısımda wordpress versiyonumuzu seçiyoruz varsayılan olarak wordpress’in son verisyonu gelecektir ama isterseniz eski sürümlerini de kurabilirsiniz. Daha sonra:
- Protokol Seçimi: Burada varsayılan olarak “https://” değerini kullanarak devam ediyoruz dilerseniz diğer seçeneklere bakabilirsiniz.
- Domain Seçimi: Burada wordpress’i hangi alan adına kurmak istiyorsunuz onu seçiyoruz.
- Yükleme Dizini: Burada wordpress’in hangi dizine kurlacağını belirtiyoruz, varsayılan olarak “wp” seçeneği gelmekte ama elbette ki dilerseniz değiştirebilirsiniz.
Burada sitemizin önce “title” yani “başlık” kısmını belirtiyoruz daha sonra sitemizin “Description” bölümünü yazıyoruz.
WordPress admin paneline girebilmek için bir “Username” bir tane de “Password” giriyoruz şifreyi isterseniz sarı kutucukta ki anahtar’a tıklayarak bizim için şifre oluşturabiliriz şifremizi kaybetme ihtimaline karşın alt tarafa şifrenizi kurtarmak için bir e-posta adresi giriyoruz.
WordPress temamızın dilini seçiyoruz.
WordPress’in ilk açılışında direkt olarak kurulu gelsin istiyorsanız kutucuklara tıklayarak bu eklentileri ekleyebilrisiniz.
“Advanced Options” u açıp veritabanı ayarlarımızı yapıyoruz.
- Öncelikle veritabanı adını isterseniz yazın siterseniz wordpress’in sizin için koyduğu isimle devam edin,
- Table Prefix: Burada wordpress sizin için tablonuza bir ön ek koyar ki bu şekilde diğer tablolarla çakışmasını önler buraya dokunmuyoruz.
- Disable Update Notification Emails: Burada eğer ki uygulamalarımızın güncelleme mesajları almak istemiyorsak burada ki kutucuğa tıklayabilirsiniz.
- Auto Upgrade: Bu kısımda wordpress’in alacağı küçük ve büyük güncellemeler için otomatik güncellesin mi diyerek bize soruyor ilk seçenekte güncellemesin, ikinci seçenekte küçük güncellemeleri alsın, üçüncü seçenekte büyük küçük fark etmeden tüm güncellemeleri alsın diyor siz dilediğinizi seçerek devam edin,
- Auto Upgrade WordPress Plugins: Burada worpress uygulamaları otomatik güncellensin diyorsak kutucuğa tıklayarak devam ediyoruz,
- Auto Upgrade WordPress Themes: WordPress temalarımız otomatik güncellensin diyorsak burada ki kutucuğa da tıklayarak devam ediyoruz,
- Backup Location: Burada yedekleme konumunu belirtiyoruz default olarak seçip devam ediyoruz,
- Automated Backups: Otomatik yedek alsın mı soruyor eğer ki alsın derseniz altta ki “Backup Rotation” kısmından ne sürede tekrarlasın onu belirtiyoruz istemiyorsak dokunmayıp devam ediyoruz.
Burada wordpress temam default seçenekten farklı olsun istiyorsanız bir tema seçerek devam ediyoruz
Son olarak “Yükle” Butonuna basarak Kurulumu başlatıyoruz wordpress kurulumumuz bitiyor.
DirectAdmin Hosting satın almak için tıklayabilirsiniz.
DirectAdmin Reseller Hosting satın almak için tıklayabilirsiniz.
Similar articles
Plesk Panel Temel Özellikleri
WHM Panel Markalaşma (Branding) (Resimli Anlatım)
Hakkımızda
SPDNET olarak 2014 yılında kurulduk. Kurulduğumuz günden bu yana hosting sektörünün her alanında faaliyet gösterdik. Her ölçekten kullanıcılarımızdan edindiğimiz tecrübe ve bilgi birikimini sunmuş olduğumuz ürün ve hizmetlere en iyi biçimde yansıtmayı temel ilke edindik.
Copyright © 2014 - 2022 SPDNet Tüm Hakları Saklıdır.