Plesk Panel Apache Web Sunucusu Ayarları

Plesk Panel Apache Web Sunucusu Ayarlarını en güzel, resimli ve detaylı şekilde anlatmak için elimizden geleni yaptık :) Umarım sizlere güzel bir şekilde aktarabilmişizdir.

Plesk Panel Apache Web Sunucusu Ayarları için öncelikle Plesk Panele giriş sağlayalım.

Daha sonrasında sol menüde bulunan Araçlar ve Ayarlar butonuna tıklayalım.

Plesk Panel Apache Web Sunucusu Ayarları

Açılan sayfada Genel Ayarlar başlığı altında bulunan Apache Web Sunucusu linkine tıklıyoruz.

Plesk Panel Apache Web Sunucusu Ayarları

Apache Web Sunucusu Ayarları sayfasına geldiğimizde karşımızda seçenekler ve girilmesi gereken değerler bulunacak.

Hepsini tek tek işleyelim 🙂

Plesk Panel Apache Web Sunucusu Ayarları Apache restart aralığı (saniye): Belirtilen bir aralığa girdikten sonra Plesk, alan adlarında ve alt alan adlarında yapılan değişiklikleri kontrol eder. Web sunucusunun yeniden başlatılmasını gerektiren değişiklikler olduğunda, Plesk Apache’yi yeniden başlatır.

Apache düzgünce yeniden başlatması: Barındırma ayarlarını değiştirdiğiniz her defasında, sunucuda barındırılan tüm web sitelerinin onarım süresini engellemek için seçin.

Borulu Günlükler: Aktif olması için etkinleştirmeniz gerekiyor.

MPM modu: Burada, kullanılmayan Apache modüllerini kapatarak Plesk’i iyileştirebilirsiniz. Bu iyileştirme, bellek kullanımını iyileştirir ve daha fazla barındırma müşterisine servis sağlamanıza izin verir. Bazı modüllerin birbirine bağlı olduğunu ve ancak bağlı oldukları modüller kapandığında (açıldığında) kapanabileceğini (açılabileceğini) unutmayın.

Plesk Panel Apache Web Sunucusu Ayarları Buradaki ayarlarda işinize yarayanlar açık kalsın sadece, aksi taktirde sistemi yavaşlatabiliyor gereksiz modüller.

Plesk Panel Lisans satın almak için sitemizdeki fiyatları tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Plesk Panel Hosting satın almak için de buraya tıklayabilirsiniz.