Plesk Panel IP Erişimi Kısıtlama Yönetimi

Plesk Panel IP Erişimi Kısıtlama Yönetimi sayfası ve ayarları hakkında tüm seçeneklerini ve işlevlerini resimli, detaylı olarak anlattık.

Öncelikle Plesk Panele kök oturum girişi yapalım.

Daha sonra sol menüde bulunan Araçlar ve Ayarlar seçeneğine tıklayalım.

Açılan sayfada Güvenlik başlığı altında bulunan IP Erişimi Kısıtlama Yönetimi seçeneğine tıklayalım ve IP Erişimi Kısıtlama Yönetimi sayfasına geçiş sağlayalım.

Plesk Panel IP Erişimi Kısıtlama Yönetimi

Plesk Panel IP Erişimi Kısıtlama Yönetimi sayfasına girdiğimizde eğer daha önce işlem yapmadı iseniz Hiçbir öğe bulunmadı yazısı bulunur ve üst tarafta aşağıdaki resimde göreceğiniz üzere 3 adet seçenek bulunmaktadır.

Bu 3 seçeneği bir bir resimli ve detaylıca anlatalım.

Plesk Panel IP Erişimi Kısıtlama YönetimiAğ ekle: Ayarlardan sadece bu sayfadan eklenmiş IP adresleri giriş yapsın seçeneğini seçerseniz buradan ağ eklemeniz gerekiyor. Güvenli IP adresini ekleyiniz.

Sil: Adı üstünde mevcut bir ağ var ise ve bunu silmek istiyorsanız seçip silmenize yarıyor.

Ayarlar: Yönetici ayrıcalıklarıyla Plesk’e erişimi sağlayan 2 seçeneği burada değiştirebiliyoruz.

Ağ Ekle

Bu alandan güvenilir olan veya kendinize ait olan Subnet veya IP Adresi’ni girmeniz gerekiyor.

Nasıl girmeniz gerektiğinin örneği aşağıdaki resimde mevcut.

Plesk Panel IP Erişimi Kısıtlama YönetimiBuradan ağ adresi eklerseniz ayarlardan Liste dışındaki networkler dışında erişim kapalı. Seçeneğini seçmeniz gerekiyor yoksa eklediğiniz IP adresinden giriş sağlayamazsınız.

Kırmızı ile seçili alan örneği kapsamaktadır.

Subnet veya IP Adresini girdikten sonra tamama basınız.

Sil

Seçtiğiniz ağ adreslerini silmenize yarıyor, eğer liste dışındaki girişler kapalı ise tüm giriş ağlarını silmemeniz gerekiyor yoksa erişim sağlayamazsınız.

Plesk Panel IP Erişimi Kısıtlama Yönetimi

Ayarlar

Plesk Panel IP Erişimi Kısıtlama YönetimiListe dışındaki networkler dışında erişim açık: Bu seçenek seçili olursa eklediğiniz IP adreslerinden giriş olmaz, diğer dünya üzerindeki tüm IP adreslerinden giriş sağlanabilir.

Liste dışındaki networkler dışında erişim kapalı: Bu seçenek seçili olduğunda sadece listede ekli olan IP adreslerinden giriş sağlanabilir.

Plesk Panel Lisans satın almak için sitemizdeki fiyatları tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Plesk Panel Hosting satın almak için de buraya tıklayabilirsiniz.