Plesk Panel Dosya Paylaşım Ayarları

Plesk Panel Dosya paylaşımı ayarlarını ve seçeneklerini detaylı anlattık sizlere.

Öncelikle Plesk Panele giriş yapalım.

Daha sonra sol menüden araçlar ve ayarlar butonuna tıklayıp tüm araçlar ve ayarlarımızın bulunduğu sayfaya geçiş yapalım.

araclarveayarlar

Daha sonra karşımıza açılan sayfada Genel Ayarlar başlığı altında bulunan menüden Dosya Paylaşımı Bağlantısına tıklıyoruz.

Karşımıza çıkan sayfada yani Dosya Paylaşımı Ayarları sayfasında, Dosya Paylaşımı ayarlarımızı yapacağız.

Dosyayı paylaşma, yöneticinin dosyaları diğer Plesk kullanıcılarıyla veya İnternet’teki herhangi bir kişiyle paylaşmasına izin verir. Herhangi bir dosyayı, aboneliklerinizden birine yükleyebilir ve kullanıcılara bu dosyanın bağlantısını sağlayabilirsiniz. Burada, belli bir abonelikteki dosya paylaşması için kullanılan klasörleri veya diğer paylaşma ayarlarını belirtebilirsiniz. Müşteri aboneliklerinde dosya paylaşmanın kullanılamayacağını unutmayın.

Web Klasörü kök URL’si *: Dosya paylaşımı için kullanılan Web Klasörünün kök konumu. Bu klasörün içinde kişisel, paylaşılmış ve genel dosyalarla Web Klasörleri oluşturulur.

Güvenli dosya ve klasör bağlantıları oluşturun: Dosya ve klasörlerin oluşturulan tüm bağlantılarına HTTPS iletişim kuralıyla erişilebilecek.

Genel dosyaları etkinleştirin: Kullanıcıların dosyaları genel erişim için İnternet’te yayınlamasına izin verin.

Genel dosya depolaması için klasör *: Genel dosyaları depolamak için Web Klasörü. Bu Ağı Klasörüne sadece yetkili Plesk kullanıcıları erişebilir ve oradaki dosyaları düzenleyebilir.

Ziyaretçilerin genel dosyalara erişimi için URL *: Web sitesi ziyaretçilerin genel dosyalara salt okunur erişimi için sağlanan URL.

Genel dosyaların şifre korumasını etkinleştirin:
İnternet’te yayınlanmış dosyaların şifre korumasını etkinleştirin.

Şifre korumalı dosya depolaması için klasör *: Şifre korumalı dosyalar için Web Klasörü

Plesk Panel Lisans satın almak için sitemizdeki fiyatları tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Plesk Panel Hosting satın almak için de buraya tıklayabilirsiniz.