Plesk Panel ModSecurity Ayarları

Plesk Panel ModSecurity Ayarlarını Detaylı ve Resimli bir şekilde anlattık.

Öncelikle Plesk Panele giriş yapalım.

Daha sonra sol menüden araçlar ve ayarlar butonuna tıklayıp tüm araçlar ve ayarlarımızın bulunduğu sayfaya geçiş yapalım.

araclarveayarlar

Daha sonra karşımıza açılan sayfada Güvenlik başlığı altında bulunan menüden Web Uygulamasının Güvenlik Duvarı (ModSecurity) Bağlantısına tıklıyoruz.

guvenlik

Karşımıza çıkan sayfada yani Web Uygulamasının Güvenlik Duvarı (ModSecurity) sayfasında, web uygulamasının güvenlik duvarının (ModSecurity) ayarlarını yapılandırabilirsiniz.

3 Adet seçeneğimiz var bunları işleyelim.

Web Uygulamasının Güvenlik DuvarıKapalı: Gelen HTTP istekleri ve ilgili yanıtlar kontrol edilmez.

Sadece Saptama: Gelen her HTTP isteği ve ilgili yanıt, bir kurallar kümesiyle karşılaştırılarak kontrol edilir. Kontrol başarılı olduğunda, HTTP isteği web sitesi içeriğine iletilir. Kontrol başarısız olduğunda, olay günlüğe kaydedilir ve başka hiçbir eylem gerçekleştirilmez. Bu seçeneği seçerseniz kurallara hakim olmanız gerekir ona göre hareket etmenizi tavsiye ederim.

Açık: Gelen her HTTP isteği ve ilgili yanıt, bir kurallar kümesiyle karşılaştırılarak kontrol edilir. Kontrol başarılı olduğunda, HTTP isteği web sitesi içeriğine iletilir. Kontrol başarısız olduğunda, olay günlüğe kaydedilir, bir bildirim gönderilir ve bir hata koduyla HTTP yanıtı verilir. Bu seçeneği seçerseniz kurallara hakim olmanız gerekir ona göre hareket etmenizi tavsiye ederim.