Plesk Panel IP Adresi Yasaklaması

Plesk Panel IP Adresi Yasaklaması sayfasında IP engellemeyi, engelli IP'yi beyaz listeye almayı ve diğer tüm işlevlerini işleyeceğiz.

Öncelikle Plesk Panele giriş yapalım ardından sol menüden Araçlar ve Ayarlar butonuna basıyoruz. Açılan sayfada Güvenlik başlığı altında IP Adresi Yasaklaması (Fail2ban) Bağlantısına tıklıyoruz.

Plesk Panel IP Adresi Yasaklaması

Girdiğimiz sayfada öncelikle yasaklanan IP adreslerini görüntüleyebilir, bunlardaki yasağı kaldırabilir veya onları güvenilir IP adresleri listesine taşıyabilirsiniz.

Plesk Panel IP Adresi YasaklamasıYasaklanan IP Adresleri: Burada, yasaklanan IP adreslerini görüntüleyebilir, bunlardaki yasağı kaldırabilir veya onları güvenilir IP adresleri listesine taşıyabilirsiniz.

Güvenilen IP Adresleri: Burada, güvenilir IP adreslerini görüntüleyebilir ve güvenilir IP adresleri listesine IP adresini ekleyebilir veya onları buradan kaldırabilirsiniz.

Jail’ler: Burada, kötüye kullanan IP adreslerini algılamak için kullanılan jail’lerin listesini görüntüleyebilirsiniz.

Günlükler: Burada, Fail2ban günlüklerini görüntüleyebilirsiniz.

Ayarlar: Burada, sunucunuzu ve barındırılan web sitelerinizi kötü amaçlı trafikten korumak için IP adresi yasağını ayarlayabilirsiniz.

Yasaklanan IP Adresleri

Burada, yasaklanan IP adreslerini görüntüleyebilir, bunlardaki yasağı kaldırabilir veya onları güvenilir IP adresleri listesine taşıyabilirsiniz.

Aşağıdaki resimde yapabileceklerimizi işleyelim:

Plesk Panel IP Adresi YasaklamasıIP adreslerinin solunda bulunan kare kutucuklara tıklayıp, seçip daha sonra da yukarıdan Güvenilir IP’lere Taşı butonuna tıklarsanız o IP’leri güvenilir IP Adresleri listesine ekler.

IP adreslerinin solunda bulunan kare kutucuklara tıklayıp, seçip daha sonra da yukarıdan Yasağı Kaldır butonuna tıklarsanız o IP’lerin yasağını Kaldırır.

Ip Adresi Yasaklamasını Kapat butonuna tıklarsanız IP adresleri artık yasaklanmaz.

Güvenilen IP Adresleri

Burada, güvenilir IP adreslerini görüntüleyebilir ve güvenilir IP adresleri listesine IP adresini ekleyebilir veya onları buradan kaldırabilirsiniz.

Aşağıdaki resim’in altında neler yapabileceğimizi işledik:

Plesk Panel IP Adresi YasaklamasıGüvenilir IP Ekle butonuna bastığınız zaman size tek text girişi olan bir sayfaya atacak ve IP adresi girmenizi isteyecek. Güvendiğiniz ve beyaz listeye almak istediğiniz IP’leri oraya ekleyiniz.

Kutucukları seçip daha sonra yukarıdan sil butonuna tıklarsanız artık seçip sildiğiniz IP adresleri güvenilir olarak kalmayacaktır.

Jail’ler

Burada, kötüye kullanan IP adreslerini algılamak için kullanılan jail’lerin listesini görüntüleyebilirsiniz.

Aşağıdaki resim’in altında bu başlıkta neler yapabiliyoruz onu anlattık.

Plesk Panel IP Adresi YasaklamasıJail Ekle: Yeni bir jail eklemek istiyorsanız bu butona basınız, başka bir konuda bunu detaylı olarak anlatacağım.

Kapatın: Seçtiğiniz Jaillerin durumunu kapatmanıza yarıyor.

Aç: Seçtiğiniz jailler eğer kapalı durumda ise açmanıza yarıyor.

Filtreleri Yönet: Buradan Jail filtrelerini yönetebilirsiniz.

Günlükler

Burada, Fail2ban günlüklerini görüntüleyebilirsiniz.

Aşağıdaki 2 resimde günlükler sayfasını ve log örneğini gösterdik:

Plesk Panel IP Adresi YasaklamasıMevcutta bulunan loglara tıklarsanız sağımızdaki resim gibi örnek bir log çıktısı gelir karşımıza.

Plesk Panel IP Adresi YasaklamasıGördüğünüz üzere Yıl-Ay-Gün-Saat-Dakika-Saniye ve işlem süresi gibi detayları başta belirtip açıklamayıda yanında detaylıca gösteriyor.

Ayarlar

Burada, sunucunuzu ve barındırılan web sitelerinizi kötü amaçlı trafikten korumak için IP adresi yasağını ayarlayabilirsiniz.

Aşağıdaki resim’in altında detayları ve seçenekleri anlattık.

Plesk Panel IP Adresi Yasaklamasıİhlal saptama etkin olsun istiyorsanız seçenek seçili kalsın.

Ip adresini kaç saniyede yasaklasın istiyorsanız onu giriniz.

İlk saldırıdan sonra diğer saldırıları kaç saniye sonra saptamasını istiyorsanız onu giriniz.

Kaç arıza ve saldırı gibi durum olduktan sonra yasaklansın istiyorsanız onu giriniz.

IP Kiralama Hizmetlerimize tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Plesk Panel Lisans satın almak için sitemizdeki fiyatları tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Plesk Panel Hosting satın almak için de buraya tıklayabilirsiniz.