500 Sunucu Hatası Nedir ? Neden Meydana Gelir ?
Bildiğiniz gibi birçok HTTP durum kodu bulunmaktadır, 200, 301, 302, 404 ve 500 kodları en yaygın olanlardır. Şimdi sizler için sunucu hatası olarak da bildiğimiz 500 Internal Server Error konusunu ele alacağız.
spdnet 5 sene önce 0 SUNUCU500 Sunucu Hatası Nedir, Neden Meydana Gelir?
Günümüzde pek çok web sitesi zaman zaman 500 hatası ile karşılaşabilmektedir. 500 sunucu hatasının nedenlerinden birkaçını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:
* Server’da Google sunucularının cevap vermemesi kaynaklı
* WordPress’inizin kök dizini kaynaklı (ziyaretçiler alan adınıza erişim sağladığında yüklenen içerik)
*.htaccess dosyanız bozulması veya sunucunuzun PHP bellek limitinin geçmesi kaynaklı
*Yazılımlardaki kodlama hataları kaynaklı
500 sunucu hatası web sitenize trafik kaybettirebilir, çözümü konusunda hızlı olmalısınız. Peki bu durumda ne yapmalısınız?
Hata Kaynağı Tespiti
500 Internal Server Error alıyorsanız, öncelikle hatanın kaynağını tespit etmelisiniz. Paneliniz üzerinden Kayıtlar(loglar) bölümüne giriş yaparak Hata Kaydı bölümüne göz atmanızı öneririz. Sonrasında hatanın kaynağına göre düzeltme işlemine geçilmelidir. Eğer sorunu tespit etmekte güçlük çekiyorsanız destek ekibimiz sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır.
500 Sunucu Hatasını Nasıl Düzeltirim?
Sunucu hatası düzenleme için yapılabilecek işlemleri aşağıda sizler için listeledik:
Sitenizi yedekleyin. Bunu sadece bu sorunda değil, herhangi bir soruna karşı yapmalısınız. Ne olursa olsun sitenizin yedeğini mutlaka alın! Zaman zaman sitenizle ilgili yaptığınız değişikliklerde olası aksilikler için her zaman bir yedeğiniz olmalıdır. Yedekleme işlemini dilerseniz FTP kullanarak yapın, deneyimli değilseniz de WordPress’in eklentilerinden yardım alabilirsiniz.
Yeni bir .htaccess dosyası oluşturun. WordPress kök dosyanızı açın. wp-admin ve wp-content klasörleri görmeniz gerekiyor. .htaccess dosyanızı bulun ve adını “.htaccess.bak” olarak değiştirerek silin. Artık yeni bir .htaccess dosyası oluşturmanız gerekir. Ardından WordPress ayarlar kısmında permalinks kısmına giderek değişiklikleri kaydedin.
PHP bellek limitinizi arttırın. PHP bellek limitlerinizi belirleyen etmenler hosting firmanız ve WordPress’tir. Siz limiti aşmaya başladığınızda WordPress otomatik olarak limiti arttırmaya çalışır ancak hosting firmanız limiti kaç olarak belirlediyse, WordPress ancak o sınıra kadar yükseltebilir. Bu nedenle limitinizi biraz yükseltip sitenizi test edin, eğer sorun devam ediyorsa hosting firmanızla görüşün.
Sorunlu eklentiyi bulun. Kimi zaman 500 sunucu hatası bir eklentiden dolayı da ortaya çıkabilmektedir. Nadir de olsa bu sorunla karşılaşma ihtimaliniz olduğundan, eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmediyse tüm eklentilerinizi devre dışı bırakarak sorunlu eklentiyi bulmaya çalışmalısınız.
500 Hatası Nelere Sebep Olur?
Sunucu hataları web sitenizin ulaşılmaz olmasına, trafiğinin düşmesine, hatta eğer satış yapıyorsanız kazançlarınızda düşüş yaşanmasına neden olabilir.
Düzenli olarak web sitenizi kontrol etmeniz, aksayan bir yer varsa düzeltmeniz ve yeni geliştirmeleri yapmanız gerekir. Çünkü herhangi bir aksaklık pek çok negatif etki yaratabilir, öyle ki SEO için yaptığınız çalışmalar bile olası bir sorunda boşa gidebilir.
SPDNet müşterileri bu gibi sorunları neredeyse hiç yaşamamaktalar. Müşterilerimizin sorunlarını çözüme ulaştırmak için var gücümüzle destek veriyoruz.
Similar articles
Hakkımızda
SPDNET olarak 2014 yılında kurulduk. Kurulduğumuz günden bu yana hosting sektörünün her alanında faaliyet gösterdik. Her ölçekten kullanıcılarımızdan edindiğimiz tecrübe ve bilgi birikimini sunmuş olduğumuz ürün ve hizmetlere en iyi biçimde yansıtmayı temel ilke edindik.
Copyright © 2014 - 2022 SPDNet Tüm Hakları Saklıdır.