SSL Sertifikası Nedir ve Neden Önemlidir?

SSL sertifikaları ve HTTPS son günlerin favori kelimeleridir. Web sitelerinin sahipleri, çevrimiçi şirketler, web sitesi ziyaretçileri, çevrimiçi ödeme portallarını kullananlar, kısacası, İnternet üzerinde herhangi bir şey yapan herkes HTTPS ve SSL Sertifikalarına aşina olmalıdır.

Neden SSL’ye ihtiyacım var?

SSL web sunucusu ve ziyaretçinin web tarayıcısı arasında şifreli bir iletişim oluşturarak, tüm özel, gizli veya gizli bilgilerin çeşitli siber saldırılara maruz kalmadan güvenli bir şekilde iletilmesi garanti edilir. Bir web sitesi gerekli SSL’ye sahipse, web tarayıcısı ile web sitesi sunucusu arasındaki tüm bilgiler şifrelenir ve yalnızca web sitesinin sahibi onu görebilir.

E-ticaret şirketleri için çevrimiçi güvenlik önemli bir olgudur; Güvenlik eksikliği, esas olarak iş kaybı, güven ve itibar kaybı ve yasal yaptırımlar gibi birçok ciddi sonuç doğurmaktadır. Bundan kaçınmanın ilk adımı, web sitesi için bir SSL sertifikası almaktır. Bu ek bir masraf anlamına gelse de, e-ticaret şirketleri güvenlik önlemleri olmadan varlıklarını koruyamazlar. SSL kullanmayan şirketler, web sitelerini ziyaret eden müşterileri güvenlik konusunda giderek daha fazla endişe duydukları için başarılı olamadı.

SSL ürünleri farklılıklar göstermektedir. SSL sertifikaları, alan adı ve organizasyon yetkili makam tarafından onaylandıktan sonra verilir. SSL Sertifikası{9a2ff9c3fa3aab406b508a8b72b5114f6ac41b2a16a311054592a095e1387fd2} 100 mobil cihazlarla uyumludur GeoTrust Quick SSL Premium ile başlamanızı öneririz.

SSL sertifikalarıyla ilgili ayrıntılar

SSL sertifikaları yasal olarak yetkili kişiler veya kuruluşlar / kuruluşlar tarafından verilir. Bu sertifikalar genellikle aşağıdaki ayrıntılara sahiptir: sayfa güvenliyse, geçerli bir sertifikası varsa, güvenliyse ve güvenli kaynaklar kullanıyorsa. Ayrıca, geçerlilik süresi, vade tarihi, sertifikanın hangi amaçlarla alındığı, kimlerin verileceği, kimin tarafından verileceği bilgisi de bulunmaktadır. SSL sertifikasında bulunan diğer detaylar; alan adı, şirketin adı, adres, şehir, eyalet, ülke, sertifikanın türü, kullanılan protokol (örneğin, TLS 1.2) olabilir. şifre değişimi ve sertifikada kullanılan şifre. İmza algoritması, imza kimlik doğrulama algoritması, ortak anahtar değeri ve sertifika durumu da sertifikaya dahil edilir. IHS’den aldığınız tüm sertifikalarda ücretsiz destek ve kurulum hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

SSL sertifikasının onayı

Bir tarayıcı bir web sitesine HTTPS bağlantısı istediğinde, o sitenin sertifikasını arayacak ve hala geçerli olup olmadığını kontrol edecektir. Ayrıca, sertifikanın, yazar tarafından izin verilen site olmayan bir siteye bağlı olup olmadığını kontrol eder.